
  
    

 
   

  
 

  
 

  
 

 
  

 
      

   
    

   
   
    

   
   

    
  
  

 
 

 

       
 

    
          

  

  
     

    
  

   

    
   

    
 

   
 

  

  

     

  

 

   
   

CCS Administrative Procedure 
2.10.06 – C Receipt of Door Prizes
 

Implementing Board Policy 2.10.06 
Contact:  Chief Financial Officer 

1.0	 Purpose
 

To provide guidance regarding the receipt of door prizes when CCS has paid consideration for an 
employee to attend a conference, seminar, trade show, or similar event. 

2.0	 Limitations and Requirements
 

2.1	 Executive Ethics Board Opinion 98-10 addresses the receipt of door prizes won at a
 
conference, seminar, trade show or similar event (hereinafter "event").  Consistent with
 
this advisory opinion, a prize won by a CCS employee:
 

2.1.1	 Becomes CCS property if:
 
2.1.1.1 CCS paid the registration fee(s) for attendance at the event, and/or
 
2.1.1.2 the employee attended the event during his/her normal work/contract
 

schedule and/or in his/her capacity as a CCS employee.
 
2.1.2	 May be retained by the employee provided:
 

2.1.2.1 CCS has not paid consideration for attendance at the event, and
 
2.1.2.2 the employee attends on his/her own time, and
 
2.1.2.3 CCS business cards are not used to enter the drawing.
 

2.2	 If the prize is CCS property based on the conditions provided in 2.1.1, above, the 

employee is responsible for obtaining the value of the prize and taking the following
 
action:
 

2.2.1	 If the estimated value is less than $50.00, the employee is allowed to retain the
 
prize based on the assumption of de minimis value.  No further action is required.
 

2.2.2	 If the estimated value is $50.00 or more, the employee must report receipt of the
 
prize to the CCS Chief Financial Officer (CFO). The notification shall include a 

description and the estimated value of the prize.
 

2.3	 The CFO will evaluate the prize and determine if the prize has a business- or 

educational-use within CCS. "Business- or educational-use" means that:
 

2.3.1	 there is an economic benefit to CCS in retaining the prize, or
 
2.3.2	 the prize is something customarily purchased by CCS.
 

2.4	 Prizes that become CCS property will be handled as follows:
 

2.4.1	 The prize will be retained for use by CCS.  To the extent possible prizes retained
 
by CCS will be used to benefit the employee's institution.
 

2.4.2	 The prize will be returned to the donor or donated to a charity in accordance with
 
state rules and regulations.
 

2.4.3	 The prize will be sent to Central Receiving to surplus in accordance with state 

rules and regulations.
 

3.0	 Additional Information
 

3.1	 Board of Trustees Policy 2.10.06, General Ethics for Employees & Officers
 

3.2	 CCS Administrative Procedure 2.10.06-A, General Ethics for Employees & Officers
 

3.3	 Executive Ethics Board Opinion 98-10, Receipt of Door Prizes
 

Originated: September 2007 
Cabinet approval: September 2007 

http://ethics.wa.gov/ADVISORIES/opinions/9810revised071307.htm
https://ccs.spokane.edu/About-Us/Leadership/Board-of-Trustees/Policies-Procedures/Chapter2#AccWE2-5
https://ccs.spokane.edu/About-Us/Leadership/Board-of-Trustees/Policies-Procedures/Chapter2#AccWE2-7
https://ccs.spokane.edu/ccsglobal/media/Global/PDFs/District/Policies/CH2/2.10.06_GeneralEthicsForEmployeesOfficers/2-10-06A_GeneralEthicsForEmployeesOfficers_9-14-09.pdf
https://ethics.wa.gov/advisories/advisory-opinions/98-10

